Vrije tijd

Vrije tijd

In je ‘vrije tijd‘ moet er niets. Dan doe je wat je graag doet: ontspannen, spelen, lezen, rondhangen … Dat kan alleen, met je gezin, met  vrienden, of met een vereniging.

Ontspannen is levensnoodzakelijk.

Als de rekker te lang gespannen staat, kan hij breken. Wie ontspannen is, staat op voor nieuwe dingen en voelt zich gelukkiger. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je er maar van geniet.

Heb je zelf geen idee of of wil je eens wat anders proberen? Kijk hiernaast even rond naar wat jou aanspreekt.

Al spelend ontwikkelen

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het leert van alles door te spelen: omgaan met andere mensen, samen spelen, verschillende rollen aannemen, bewegen, enz. Thuis spelen is het begin van alles. Op de Speelbank.be kan je speelactiviteiten en speelhoeken opzoeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Je kan er ook zelf speelactiviteiten/hoeken toevoegen en tal van leuke speeltips vinden.

Natuurlijk zijn er ook speelpleintjes in de buurt waar kinderen kunnen spelen: speelterreinen Kontich-Waarloos en speelbossen.

Activiteiten en verenigingen

Baby’s en peuters spelen meestal in de gezinsomgeving, maar ook in de opvang of op Het Speelpunt.

Kontich heeft een ruim aanbod aan activiteiten en verenigingen: om deel te nemen, om mee te werken, éénmalig, kampen …,  zowel tijdens het schooljaar als tijdens de vakantie. En dit voor jeugd, over sportief of cultuur, bibliotheek, wandel- en fietsroutes.

Voor gezinnen met weinig geld, zijn er soms financiële tussenkomsten.

Kinderen en jongeren, met en zonder beperking, samen een heerlijke vakantie beleven: Dat kan zowel op het jeugdwerk en speelplein in Kontich als via bv.  Hannibal  en het Rode Kruis.