Handicap of beperking

Handicap of beperking

Heeft je kind een (vermoeden van) handicap, dan is er een ruim aanbod aan diensten en dienstverlening:  

  • De Dienst Ondersteuningsplan Provincie Antwerpen (DOPPA) geeft je ondersteuning bij het uitbouwen van een eigen leven. Je komt op gesprek om je vraag duidelijker te krijgen en maakt samen met een medewerker van DOPPA jouw ‘ondersteuningsplan’ op maat. 
  • Mobilant ondersteunt mensen met een beperking in zelfstandig wonen en leven rond wonen, werken, administratie, gezondheid, relaties, vrije tijdsinvulling, huishouden, handicap, en opvoedingsondersteuning. Mobilant organiseert bovendien groepscursussen, workshops en een zomer-opvoedingscursus. In mobilant werken ook begeleiders die de Vlaamse gebarentaal kennen.
  • Kadodder begeleidt gezinnen met kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) verstandelijke beperking. Daarnaast biedt Kadodder ook individuele, gespecialiseerde opvang die zorgt voor zinvolle bezigheden. Ze begeleiden hoofdzakelijk aan huis.
  • Hannibal  en het Rode Kruis laten kinderen en jongeren, met en zonder beperking, samen een heerlijke vakantie beleven.
  • ’t Spinneke biedt verschillende snoezelruimtes waar men zich actief (voelen,springen,muziek,enz.) en passief (vb. waterbed met zachte muziek) kan ontspannen, een ruime spelotheek. Er is een ruimte waar ze speelgoed aanbieden, een speeleiland waar je speelgoed kan testen en een aangepaste computerhoek met info, aanraakscherm, toetsenbord, schakelaars, spellen … Verder kan je er kleine hulpmiddelen en verschillende soorten rolstoel- en duofietsen uitlenen en uitproberen.