Geestelijk gezond

Geestelijk gezond

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een geestelijk gezondheidsprobleem. Ook kinderen en jongeren hebben of krijgen soms met psychische problemen. Voldoende rust, een gezonde levensstijl, lichaamsbeweging en sociale contacten kunnen ervoor zorgen dat jij en je kind zich goed voelen. Maar soms is dat niet genoeg en heb je hulp nodig van buitenaf. Praat erover met anderen. Hulp vragen is geen teken van zwakte: het is een teken van wijsheid en sterkte.

Jongeren (12-18 jaar) kunnen terecht bij Jongerenpraatpunt What’s Up!? (Gratis, zonder afspraak)

In Kontich heb je een aantal praktijken voor therapie of psychologische begeleiding:

Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen

Een groepspraktijk waar kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en hun ouders terecht kunnen voor therapie of begeleiding: kinder- en jeugpsychiatrie, intelligentie, neuropsychologie, beleving, psychomotoriek, logopedie. Anemoon werkt niet rond (ex-)verslaving, agressie, psychose en sommige persoonlijkheidsproblemen bij volwassenen. Je kan bij hen terecht in meerdere talen.

Thema’s: fertilliteitsproblemen, ADHD, autisme ….

Een team met psychologen, logopedisten en orthopedagogen verzorgt de diagnose en therapeutisch aanbod voor kinderen, jongeren, ouders en volwassenen. Je kan er ook terecht voor gezinstherapie en partnerrelatietherapie.

Een multidisciplinaire praktijk met een kinder- en jeugdpsychiater en een kinderpsychologe bieden diagnose en therapeutische behandeling voor kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun context. Dit voor emotionele problematieken, problemen op school, opvoedingsvragen, gedragsmoeilijkheden, autisme, ADHD …

Een groepspraktijk, gericht naar kinderen en jongeren. Een eerste consultatie zonder wachttijd is mogelijk. Hierop bekijken zij welke hulp best passend is. Je kan bij hen terecht voor onderzoek, behandeling, groepstrainingen, informatiesessies, online hulp en psychiatrische ondersteuning.