Huiswerk- en taalbegeleiding

Huiswerk- en taalbegeleiding

Helpen met leren

Heeft jou kind hulp nodig bij het huiswerk? Kijk en luister hier hou jij jouw kind best helpt. … of vraag het aan jouw (zorg-)leerkracht.

Vrijwilligers

Sommige kinderen en ouders kunnen wat steun gebruiken als kinderen hun huiswerk maken, omwille van taal- of andere problemen. Vrijwilligers helpen deze kinderen en hun ouders, uiteraard in overleg met de school.

Wil jij graag deze kinderen en hun ouders een uurtje of meer per week ‘helpen met leren’, zodat zij na een tijdje beter hun plan kunnen trekken?

Je hebt een hart voor kinderen, geen vooroordelen en bent geduldig. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste. Je ondersteunt en begeleidt schoolkinderen in het plannen en maken van huiswerk, laat hen voorlezen, oefent Nederlands,…  Soms leer je de ouders hoe ze hun kinderen kunnen helpen. Wie werkt met en voor kinderen van 0 tot 6 jaar kan deze kleine kinderen grote kansen aanbieden.

Samen kunnen we de wachtlijsten wegwerken.

In Kontich bieden het OCMWRode KruisWereld-Delen en Auxilia huiswerkbegeleiding of taalondersteuning (individueel, thuis of op school): meestal voor het lager onderwijs, sommigen ook voor secundair en zelfs volwassenenonderwijs.

Contacteer ons voor meer informatie.

Hulp nodig?

Heb je zelf hulp nodig voor je kinderen? Vraag dan in je basisschool aan de (zorg-)leerkracht of de secundaire school of zo’n huiswerkbegeleiding mogelijk is. Elke vraag voor huiswerk- of taalbegeleiding gaat via de school. De begeleiding is volledig gratis

De huiswerkbegeleiding gebeurt jou thuis, in de school of in het buurthuis: dat is verschillend per initiatiefnemer of per kind.