Kontich wint Award Veerkrachtige Gemeente 2017

Kontich wint Award Veerkrachtige Gemeente 2017

Kontich won 21/11/17 de Award Veerkrachtige Gemeente 2017. Met veel samenwerking bouwden onze diensten de voorbije jaren dan ook een veerkrachtig aanbod op in Kontich. In 2017 startten we nog enkele nieuwe initiatieven op, zoals het Jongerenpraatpunt What’s Up!?, het Mantelzorgpunt en Bewegen Op Verwijzing.

Evengoed bieden we al vele jaren de ondersteunende, laagdrempelige cursussen over beweging en geestelijke gezondheid aan, de cursussen opvoedingsondersteuning, het lokaal opvoedingspunt, het regionaal contactpunt Diensten Ondersteuningsplan, de eerstelijns psychologische hulp aan volwassenen i.s.m. CGG De Pont. We bouwden de voorbije 2 jaren het Huis van het Kind Kontich uit met onder meer Het Speelpunt en het Rugzakproject en de nieuwe website Huis van het Kind Kontich.

Kontich heeft met Gezel al meer dan 30 jaar een lokale Gezondheid- en Eerstelijnssamenwerking.

Via partnerschap in Project Vermist zijn we ook een Dementievriendelijke Gemeente, we ondertekenden in 2012 de engagementsverklaring ‘Vergeet dementie, onthou mens’ en in 2013 het charter Gezonde Gemeente, met concrete acties rond al deze thema’s.

“Omwille van al deze redenen kregen we de award Veerkrachtige Gemeente 2017 als beloning. Kontich mag fier zijn op deze award. Het is een terechte erkenning voor iedereen die actief is in de geestelijke gezondheidszorg in Kontich. Bij deze willen we dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzet en inbreng, zowel tijdens de afgelopen 10-daagse Samen Veerkrachtig maar natuurlijk ook voor het jarenlange werk en alle lokale initiatieven rond geestelijke gezondheid en preventie” zegt schepen van Welzijn Joost Fillet.