Gezondheid

Gezondheid

“Hoe is ’t ?”   “Als we maar gezond zijn”, antwoorden we dan wel eens. En bij het nieuwe jaar wensen we iedereen een ‘Goede gezondheid’ toe. Om gezond te zijn en te blijven kan je zelf heel wat doen:

  • Gezonde voeding, aangepast aan je leeftijd. Juiste informatie helpt jou.
  • Voldoende bewegen is belangrijk, zeker in dit smartphonetijdperk:  kijk even bij Bewegen op verwijzing, of op hun lokale Facebookpagina.
  • Een gezonde geest vraagt voldoende slaap en (geestelijke) rust en een positieve kijk op het leven: geef jezelf en anderen complimenten en kijk vooral naar wat wél mogelijk is, in plaats van naar dingen die je ergeren.
  • ‘Leven’ doe je samen met andere mensen: zoek contact, geef positieve aandacht en doe samen leuke dingen. Dat moét geen geld kosten!

Maar zelfs met de 4 bovenstaande tips kan het ‘fout’ gaan: je voelt je ongelukkig, wordt ziek, loopt risico op een ongeval …  Let daarom op signalen en ongewenste veranderingen: zoek naar de oorzaak en grijp in waar nodig: soms heel geleidelijk, soms heel dringend. Gelukkig hebben we een ziekteverzekering die consultaties en ingrepen betaalbaar(-der) maakt en een ruim aanbod aan diensten rond ziekte en gezondheid.

Hiernaast en op de subpagina’s vind je interessante info over gezondheid en kinderen. Geen medische encyclopedie, maar beperkte leesbare informatie.