Activiteiten

Activiteiten

Vaste activiteiten:   Consultatiebureau Kind en gezin   –   Speelpunt   –    Babymassage

Consultatiebureau is met aangepaste werking open: meer info

Info- en vormingsmomenten

Dinsdag 16 juni – 20 uur  – Ik verveel mij – Infoavond met speeltips voor kinderen

Facebookgroepen

Omdat opvoedingsvragen en –noden ondertussen wel blijven, hebben we in Kontich ook enkele facebookgroepen opgestart:

  • Opvoeden in Kontich – Rond de thema’ opvoeden, opgroeien, ontwikkelen. Voor iedere (groot-)ouder en opvoeder met (klein-)kinderen tussen 0 en 24 jaar.  In deze groep kondigen we ook interessante webinars aan die de Gezinsbond in mei organiseert (gratis, wel vooraf inschrijven)
  • Vaders in Kontich – Speciaal voor vaders, want hoewel zij de helft van alle ouders vertegenwoordigen, blijven zij vaak in de schaduw bij het aanbod voor én bij de aanwezigheid op activiteiten die het opvoeden ondersteunen.
  • Alleenstaande ouders in Kontich – Omdat alleenstaande ouders het extra moeilijk hebben: slechts één inkomen, altijd alleen over alles moeten beslissen, altijd paraat moeten staan …

Het zijn ‘besloten’ groepen: enkel de leden kunnen de berichten en reacties lezen en zien wie er lid is. Het Huis van het Kind Kontich is beheerder en zorgt mee voor een positief gebruik en voor extra informatie, samen met enkele partners. Je kan er ook je jouw vragen, ervaringen … kwijt , tips aan anderen vragen, en zelf tips delen. 

De Bib van Kontich stelde voor elk thema een interessante boekenlijst samen. Je vindt deze selecties van vorige en komende thema’s op de hoofdtitel Thema’s.

Nog meer activiteiten op www.kontich.be/activiteiten en op onze pagina Vrije tijd.